Aktualności

Przystanek Komorska – dzień otwarty za nami

Czwartek 23 marca był datą obowiązkową dla wszystkich młodych pasjonatów gotowania, pieczenie, którzy widzą siebie w przyszłości w roli piekarza, cukiernika lub kucharza.

Dzień Otwarty w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych przy ul. Komorskiej w Warszawie był świetną okazją dla gimnazjalistów i ich rodziców do bezpośredniego spotkania się i porozmawiania z uczniami, nauczycielami.

Dyrektor szkoły Pani Ewa Lada opowiedziała o historii i tradycji szkoły oraz o zawodach w których prowadzone jest kształcenie. Natomiast przedstawiciele Carrefour Polska zachęcali młodych ludzi do aplikowania do Klasy Patronackiej Carrefour o profilu Technik technologii żywności z kwalifikacją piekarską. Gościem specjalnym na dniu otwartym był pracujący od kilku lat w Carrefour Polska piekarz z Francji – Charles Meriais, który na miejscu wyrabiał różnego rodzaju ciasta i wypiekał pieczywo.

Wszystko co działo się na Komorskiej relacjonowaliśmy na kanale Snapchat/przepismistrza.

Dzień_otwarty_23.03.2017 Dzień_otwarty_23.03.2017 Dzień_otwarty_23.03.2017_2