Aktualności

Warsztaty kulinarne promujące zawód piekarza i cukiernika

9 kwietnia 2018 roku mieliśmy okazję prowadzić warsztaty piekarsko – cukiernicze dla siódmoklasistów ze Szkoły Podstawowej w Zespole Szkół Spożywczo – Gastronomicznych przy ul. Komorksiej w Warszawie.

Tego dnia, Paweł Kucharski – mistrz cukiernictwa w Carrefour – zdradzał uczniom tajniki przygotowania ciasta drożdżowego, dobrze wyplecionej chałki i rogalików z owocowym nadzieniem.

Każdy uczestnik miał okazję przygotować chałkę, a następnie spróbować swojego wypieku. Czekamy teraz na naszych przyszłych piekarzy i cukierników. Informacje dla kandydatów dostępne są na stronie szkoły.

20180409_101209

Nasza strona internetowa używa plików cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych, reklamowych oraz funkcjonalnych. Dzięki nim możemy indywidualnie dostosować stronę do twoich potrzeb. Każdy może zaakceptować pliki cookies albo ma możliwość wyłączenia ich w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.

ok